Gietvloeren

Een gietvloer of betonlook is eind jaren 90, net als grindvloeren, de trend geworden op het gebied van design en interieur. Door zijn minimalistische uitstraling en naadloos vloersysteem word een mooi en strak uiterlijk verkregen. Door verschillende bewerkingen is het mogelijk het uiterlijk van de vloer aan te passen aan uw wensen. Op deze manier is gietvloer in een uni-kleur en in een betonlook ofwel in een vlammend effect verkrijgbaar. Denkt u dan nog geen keuze te kunnen maken dan kunt u altijd nog terug vallen op een van onze adviseurs.

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in PU en epoxy en bijna in elke RAL kleur, van spierwit tot gitzwart, van Ferrari -rood tot azuurblauw, opvallend of juist neutraal. Natuurlijk zijn er verschillen in gietvloeren. Gietvloeren worden namelijk samengesteld uit verschillende typen kunststoffen, bindmiddelen, pigmenten, verharder en vulstoffen. Een PU-gietvloer met een verhoogde elasticiteit en niet verkleurende eigenschappen. Een epoxy gietvloer met een kei -harde eigenschap die zeer slijtvast is.

 

Onderhoud

Een gietvloer is naadloos en dicht. Hierdoor is een gietvloer gemakkelijk in onderhouden en erg hygiënisch. De vloer kan gestofzuigd en gedweild worden met koud water. Of afgenomen met Swifferdoek of microvezeldoek.

Na verloop van tijd kunt u uw gietvloer van een opfrisbeurt voorzien. Hiervoor wordt de gietvloer lichtjes opgeschuurd en van een nieuwe topcoating voorzien. Dit afhankelijk van de belasting, heeft U een druk gezin dan is er vanzelfsprekend meer onderhoud als of je er met 2 personen op leeft.

Neem dan contact op voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.