Troffelvloeren

IMG_0219troffelEen troffelvloer is een industrieel vloersysteem, dat in staat is om een zeer hoge mechanische en chemische belastingen te weerstaan. Het M3 systeem dat AC Grinddesign aanbiedt is opgebouwd uit verschillende korrelgroottes, zodat er een geheel ontstaat met zeer kleine poriën die vrij eenvoudig kunnen worden dichtgezet. Doordat de vloer de uitgeoefende krachten kegelvormig naar onder verdeelt, is hij in staat krachten op te vangen tot 110 N/mm2.

Een troffelvloer is bijzonder geschikt voor bedrijfskeukens, fabrieksruimten waar veel gereden wordt met vorkheftrucks, pompwagens, voertuigen met rupsbanden e.d. Ook op plaatsten waar zeer veel ‘trafiek’ is, zoals in gangen van supermarktketen, openbare gebouwen, bakkerijen, slagerijen en cafetaria’s is een troffelvloer uitermate geschikt.

Troffelvloeren zijn bestand tegen vele soorten chemicaliën. Doordat de troffelvloer makkelijk schoon te houden is heeft hij ook de voorkeur van keuringsdienst van waren.

Details als sanitaire plinten en afschot naar afvoeren en putten kunnen naadloos in de vloer worden aangebracht. De epoxy troffelvloer is er in verschillende uitvoeringen, variërend van puur industrieel tot uitermate decoratief. De vloer vindt hierdoor zijn toepassing in o.a. de voedingsmiddels-, dranken- en chemische industrie, de metaalverwerking en natte ruimten als bedrijfskeukens en sanitaire ruimten.

Net als grindvloeren worden troffelvloeren door zijn esthetisch karakter in combinatie met de hoge slijtvastheid steeds meer toegepast als decoratieve vloerafwerking in o.a. woningen, winkels, kantoren, kantine, horecagelegenheden, kapsalons e.d.

Met troffel vloeren moet wel rekening worden gehouden dat deze lichte slagvormen kunnen vertonen na dat ze zijn geplaatst

Neem dan contact op voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.